OM MIG              “The lips of wisdom are closed, except to the ears of Understanding"—The Kybalion.” ― Three Initiates, The Kybalion

OM MIG: Kvinna från Göteborg, född på 80-talet, mamma, numera skild, egenföretagare. Älskar min mina barn, att resa, leva gott och väl. 

Livet är föränderligt, jag är inte samma person som jag var igår eller som jag kommer att vara imorgon. Varje dag kommer med nya lärdomar, varje situation och upplevelse är en möjlighet till nya erfarenheter och insikter. Varje dag är en ny början eller möjlighet att påverka eller förändra ditt liv.

Jag har nog alltid gett en sida av mig själv där människor tror att jag är personlig - men det är bara en bråkdel om vem jag är egentligen. Men så tittade jag på något TV-program där Christine Melzter var med - där hon så klart och tydligt fick fram "VAD SPELAR DET FÖR ROLL? OM HUNDRA ÅR ÄR DU DÖD" vilket fick mig att tänka - ja vad spelar det för roll egentligen, att jag vågar gå ut med att jag har en tro är väl inte hela världen - så jäkla viktig är jag inte - inte för dig i alla fall. Med det sagt så brukar jag dock ändå inte pracka på folk min sanning, men frågar du så svarar jag alltid vad jag tror och tycker. 

Jag vill också understryka att jag är ingen författare, så du får ursäkta mitt språk ibland och brist på synonymer på "jag" ;) ... 

Hela mitt liv har jag undrat mycket över livet, varför vi lever nu? Hur det kommer sig att just jag är född i min kropp, som kvinna, vit, svensk, i en trygg familj? Vad är mitt syfte?

Ända sedan jag var liten har jag alltid tänkt att det finns mer till livet än det man ser. Någonting inom mig sa att det finns mer. Mer till livet än jag vet om. Något nytt, ett annat perspektiv. 

Efter flera års sökande kom insikten som en blixt från klar himmel. Det var inte vad jag hade förväntat mig; alla böcker, föreläsningar, poddar, dokumentärer, visdomar, filosofer etc. ledde alla (enligt min mening) till samma kärna. Jag ska försöka förklara hur jag kom till den insikten och hoppas att du är mottaglig just nu för din kommande personliga utveckling (...eller?). MEN jag tror tyvärr inte du kan komma dit genom att bara läsa min sida, jag kan enbart hoppas på att väcka din nyfikenhet och förhoppningsvis läsa de böcker och rekommendationer så du själv kan bilda dig din egna uppfattning. 

En stor del i det hela är att för att leva lyckligt så ska man leva i kärlek i nuet. Glöm gårdagen och morgondagen och fokusera fullt ut på nuet. Acceptera det och omfamna det. 

Det tycker jag är otroligt viktigt, att hitta ett bra sätt att leva lyckligt och innehållsrikt i vår värld nu.  Det kan utåt sett verka som det är precis som det har alltid varit, men inombords har jag en skön trygghet och frid som iaf numera till 80-90% inte låter något rubba mig. Resterande procent är pågående arbete... 


Vill du kontakta mig? info@filosofibloggen.com