FÖRVANDLING

Först vill jag säga att för att få den insikt jag har idag så var jag tvungen att lägga ett enormt pussel. Det här pusslet tog flera år och jag försöker fortfarande ta in så mycket information som möjligt och lära mig nya saker hela tiden. Men jag tror inte att bara genom att läsa vad jag skriver så kommer du få en insikt, jag tror att du måste vara mottaglig, timing måste vara rätt och du måste nog läsa lite mer, fundera lite mer och reflektera. 

För mig började det med att jag läste Rhonda Byrnes Hemligheten (hela boken finns på youtube om man inte vill köpa den, filmen ligger på Netflix) och blev extremt nyfiken, vad var det här om lagen om attraktion som jag aldrig hört talas om förut? I korta drag så betyder det att det du tänker på drar du till dig. Jag rekommenderar dig starkt till att läsa boken. (Det måste dock tilläggas att boken inte är fulländad, det finns alltså tillägg som du kan lyssna på av Neale Donald Walsch till exempel) 

Jag började även titta på en massor med youtubedokumentärer (skriv in law of attraction i sökfältet och hur mycket som helst kommer upp) för att få in detta begrepp i mitt medvetande. Jag började snabbt märka att mestadels av tiden så hade jag ett negativt tankesätt och mina tankar begränsade mig. Jag funderade på hur man skulle ändra det, kom ihåg en artikel om att allt du gör 21 gånger blir en vana och detsamma gäller upprepning - det du upprepar för dig själv gång på gång - det tror du på. Ändra dina vanor. Jag tyckte om att gå långa promenader i skogen och lyssnade i timmar på olika föreläsningar, ljudböcker och - för mig - en helt ny värld. Framförallt tyckte jag att Louise Hay och Abraham Hicks var behagliga att lyssna på och så fort jag började känna mig osäker och tänkte att allt detta var bjäfs så gav jag mig ut och lyssnade på någon form av föreläsning. För du kommer kanske att tycka att det är strunt ibland. Precis när jag skulle gå och lägga mig tyckte jag det var skönt att lyssna på lite olika hypnoser bland annat av Michael Sealey och av Jason Stephenson . Det handlar om en total omprogrammering av din hjärna och ditt sätt att tänka - så självklart kommer det ta lite tid och ansträngning. Jag lovar dig att det kommer att vara värt det. Och när jag skriver omprogrammering så menar jag alltså att ändra tankesättet från begränsande, negativa, mörka tankar till ett tankesätt med obegränsade möjligheter. Att se livet från den ljusa sidan i alla situationer. Det handlar också om att se dig själv från den ljusa sidan. Var din egna bästa vän och låt inte dig själv begränsa dig. Varför drömma om en Golf när du kan drömma om en Aston Martin (om det nu är viktigt för dig)?

Detta kanske låter extremt för dig, men fundera en stund på vad som rör sig i ditt huvud under en dag, tänker du positiva, snälla tankar eller tänker du negativa tankar? Omvärlden påverkar oss ständigt med negativa nyheter och rädslan sprider sig överallt i form av sjukdomar, krig och orättvisor. Jag säger inte till dig att sluta bry dig, men försök att tänka att du inte är problemen, du kan lyssna, bry dig och engagera dig och gör det i stunden de uppstår, men när du t.ex. lämnat din vän med extrema problem försök att snabbt hitta tillbaka till dina egna nu och liv. Enklaste sättet att göra det på är att ständigt vara fullkomligt närvarande i nuet och där du befinner dig. Även om du sitter och väntar på bussen kan du tänka "vad fantastiskt att jag kan sitta här i denna busskur, på en bänk, och vänta på en buss som fungerar och tar mig dit jag behöver så jag slipper att gå - och förresten vad vackert det är runtomkring mig, där går en söt hund och där var ett fint träd, visserligen ösregnar det, men vad bra att allt växtliv får näring och stadens smutsiga gator blir rena(ish)". Försök tänka lite mer Disney på allt. Disneyfilmer för övrigt är ett helt fantastiskt sätt att hålla sig på bra humör, om du tänker efter lite så handlar merparten av deras filmer om att hitta ett positivt förhållningssätt, låta det goda vinna över det onda, kärleken till allt och att passa på att ta vara på livet och göra allt som man drömmer om - för snart är livet slut - du vill väl inte ångra det du INTE gjorde. 

"The simple things are also the most extraordinary things, and only the wise can see them."
― Paulo Coelho, The Alchemist

För att må bra så behöver man underhålla kroppen, hjärnan och själen. Du kan se dessa som en triangel där alla tre delar måste vara likvärdiga och i balans. Många, svenskar framförallt, jobbar extremt hårt på kroppen, äter hälsosamt och spenderar timmar på gymmet vilket är helt fantastiskt så klart, men glöm inte knoppen och själen. Utmana dig själv, lär dig nya saker, var flexibel, sluta häng upp dig på smådetaljer, var snäll mot dig själv. VAR DIN EGNA BÄSTA VÄN. Gör din kropp till en härlig kropp att bo i. Meditera och Yoga för både knopp och kropp! Sluta begränsa dig själv och dina tankar. Du är åskådaren till ditt egna liv. Du kan precis allt vad du vill. Tänk också på att det inte handlar om att du ska vinna i alla situationer, det handlar om att ALLA ska vinna. Var god, sprid kärlek och var den större personen. Jag lovar dig att det är mycket lättare att släppa på stoltheten och gå vidare. Ibland tänker jag (ödmjukt nog) "förlåt hen, för hen förstår inte bättre" - alla handlar efter sin egna förmåga och utifrån sin egna synvinkel. Du och jag har gjort "fel" miljoner gånger - men just då förstod vi kanske inte det.  

Många går och grubblar och oroar sig för saker och ting som KANSKE kan hända eller har fobier och rädslor som överhuvudtaget aldrig kommer att ske. Jag lyssnade på Alexander Loyd där han berättade att vi oroar oss för saker och ting som bara har en 7% chans att hända. 7 %! Resten är normalt sätt helt orimliga scenarion vi ställer upp i vår hjärna. Faktum är att när vi utsätts för en nödsituation eller direkt fara så brukar kroppen automatiskt ställa in sig och man vet instinktivt exakt vad man ska göra. Med detta sagt så menar jag att det finns ingen anledning att gå runt och oroa sig för saker och ting som kanske (men troligtvis absolut inte) kommer att hända, fokusera på nuet istället, så vet du sedan ändå vad du ska göra om/när en nödsituation/fobi/jobbig händelse uppstår. 

En enormt viktig del i att må bra är TACKSAMHET! När jag började min "omvandling" så fick jag i uppdrag (av en bok...) att göra en lista på alla saker jag är tacksam över. Jaha det låter ju simpelt tänker du, jag säger ju tack hela tiden. Men MENAR du det eller är det en automatisk reflex du har med dig sedan barnsben? För mig var det per automatik och jag tog allt för mycket för givet. Men tänk om jag kunde hjälpa dig att verkligen mena det, innerst inne, få en härlig känsla inför både det lilla, det du har, det du vill ha, det du kommer att få eller önskar att ha i ditt liv... 

Man kan börja enkelt, genom att skriva ner 3 saker om dagen. T.ex. 

- Jag är så tacksam att jag är kvinna

- Jag är så tacksam att jag är fri

- Jag är otroligt tacksam över att jag är frisk

- Jag är så tacksam över att jag har mat för dagen och tak över huvudet

Sedan läser man den här listan för sig själv ett par tre gånger om dagen, för att varje dag addera 2-3 saker man är tacksam för; 

- Jag är så tacksam över att vara född i Sverige, vara trygg, leva i fred, ha ett jobb, en man, barn, kunna försörja mig själv, ha två ben, kunna dansa, springa, gå, närhet till skog och hav... 

Detta kan verka vara småsaker för dig och i början tyckte jag att det var lite konstigt att tänka på det här sättet, men efter några månader (jag kanske lär långsamt...) så var det del av min mentalitet och jag kände det verkligen - djupt inom mig. Helt plötsligt märkte jag hur saker och ting i min omgivning förbättrades, min livssituation och företag t.ex.). Nu kan jag vakna på morgonen och känna enorm tacksamhet inför att få vakna i en skön säng, i mitt hus, kunna sätta på kaffe, radion, ta en dusch i varmt rinnande vatten - från min kran i mitt hus - gratis! göra frukost, kunna ge mat till mitt barn. Tacksamhet för det du har nu (eller föreställer dig att du vill ha) är en av huvudnycklarna. 

Jag kanske borde utveckla "föreställer dig det du vill ha", om du söker efter något som du inte redan har så är det viktigt att du kan se dig själv i situationen, alltså visualisera ditt mål. Om det är en partner du söker så måste du kunna se dig själv lycklig med en man/kvinna. Det behöver inte vara en specifik person för ibland kan det du tror dig vilja ha inte vara vad din "livsplan" är. Men försök att tänka så utförligt du kan på de egenskaper och känslor ni skall ha för varandra och se det på din hjärtskärm. Din hjärtskärm är din alldeles egna bioduk som du har inom dig som du kan styra lite efter träning. Läs mer om hjärtskärmen hos Alexander Loyd . Om det är materiella ting eller likvida medel du är ute efter så måste du kunna se dig själv med tingen, om du inte tror på dig själv och vad du vill uppnå så kommer det tyvärr inte hända. Om du ser dig själv som oälskbar och singel, då kommer du nog tyvärr vara det. Ser du dig själv som en knegare som aldrig kommer bli rik, då kommer du troligen inte bli det. Lär dig tro på dig själv. Glöm inte att om inte du själv tror på dig, vem ska då göra det? 

Det är uppskattningen av de små enkla tingen som gör dig lycklig i varje stund. Försök även att se dig själv och ditt liv från ett yttre perspektiv. Självklart är allt relativt och beror på, men har du möjlighet att läsa det här som jag skriver har du det troligtvis bättre än större delen av jordens befolkning. Livet kommer emellan ibland, men försök att få bounce-back tiden kortare. 


Det är dock inte bara positiva aspekter med förändring, även om jag märkte att många saker i mitt liv blev avsevärt bättre märkte jag hur jag inte längre attraherade samma typ av människor. Och nu menar jag inte kärlekspartners, utan människor som jag ansåg mig vara nära. Förändring drar till dig nya människor, men den stöter även bort en hel del... Lyssna på den här för att höra lite mer om uppvaknandet.